Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dim prekrio Melbourne, otkazani letovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dim požara koji je zahvatio nisko raslinje prekrio je drugi najveći australski grad Melbourne, premda je požarište udaljeno preko stotinu kilometara, a zbog toga su odgođeni brojni letovi i podignuta je vatrogasna uzbuna u zračnoj luci.

Kanaderi, koji su trebali pomoći u obuzdavanju oko 24 požara koji su izmakli kontroli u južnoj državi Victoria, nisu poletjeli zbog gustog dima.

Pročitajte i ovo Gori zgrada Paromlina Stvara se dim FOTO Ugašen požar na zgradi Paromlina Slika nije dostupna Štrajk osoblja Otkazani letovi Lufthanse, putnici spavaju na improviziranim krevetima

Liječnici pozivaju ljude s respiratornim problemima, poput astme, da ostanu u kućama a zrakoplovni su dužnosnici upozoravaju pilote da je vidljivost smanjena na pet kilometara (tri milje).

Požar koji je zahvatio nisko raslinje i koji se širi zahvaljujući
munjama i vjetru prekrio je gotovo 180.000 hektara zemlje, uglavnom u nepristupačnim planinama u sjeveroistočnom dijelu države Victoria.

Vatrogasci strahuju da bi se požar mogao proširiti na male gradove u Victoriji u nedjelju kada ojačaju vjetrovi. Procjenjuje se da bi vatra koja se prostire na 150 kilometara od središnje King Valley do obale mogla uništiti 600.000 hektara šume.

'Cijeli vremenski sustav se usporio u posljednja 24 sata, ali sutra očekujemo jak udar i onda će biti gadno', kazao je Stuart Ord iz ureda za zaštitu okoliša. 'Nema sumnje da će požar zahvatiti neka naselja sutra, pitanje je samo koja', dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene