Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Devetoro mrtvih u napadu bombašice samoubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet je osoba poginulo, a stotinjak je ranjeno u eksploziji koju je danas izazvala napadačica samoubojica u Colombu, glavnome gradu Šri Lanke, objavile su vojne i zdravstvene vlasti, a prenose agencije.

Reuters javlja o devetero mrtvih putnika na glavnome željezničkom kolodvoru u Colombu.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 3 Ukrajina u defenzivi Rusija napadima u malim skupinama širi bojišnicu kod Harkiva: "Neprijatelj pokušava namjerno razvući crtu bojišnice" Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede

"Dogodio se samoubilački napad na trećem peronu. Bombašica je sišla s vlaka i raznijela se", rekao je vojni glasnogovornik brigadir Udaya Nanayakkara za Associated Press.

Medicinska sestra Pushpa Soysa iz državne bolnice u Colombu kaže da je onamo dovezeno 95 ranjenih.

Prema javljaju agencije dpa eksplozija se dogodila samo nekoliko sati nakon incidenta u zoološkome vrtu kad je osmero ljudi ranjeno u eksploziji ručne bombe.

U subotu je u autobusu u Dambulli, 148 kilometara sjeverno od Comomba ubijeno dvadesetero putnika, a vlasti za taj događaj okrivljuju tamilske pobunjenike.

Osiguranje u glavnome gradu pojačano je jer će na vojnoj paradi u ponedjeljak kad Šri Lanka obilježava 60. godišnjicu nezavisnosti od Britanije, sudjelovati i predsjednik Mahinda Rajapaksa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene