Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Devetogodišnjakinji umjesto antibiotika dao metadon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnjoj djevojčici, kojoj su propisani antibiotici zbog upale uha, zbunjeni je ljekarnik dao metadon, lijek koji se inače ovisnicima o heroinu propisuje pri odvikavanju.

Alicia McDougall krenula je popiti antibiotik kada je u zadnji tren na receptu lijeka primjetila muško ime. Pozvala je djeda koji je shvatio o čemu je riječ.

Pročitajte i ovo Lijekovi, ilustracija samo u prvom valu pandemije Kontroverzni lijek za malariju kojeg je protiv COVID-a koristio i Trump vjerojatno uzrokovao više od 17.000 smrti Slika nije dostupna Nova nada Odlična vijest: Pronašli antibiotik koji ubija SVE bakterije

'Metadon je bio u bočici od 40 ml. Kasnije su mi rekli da je to dovoljna količina za cijeli vikend', izjavila je majka djevojčice. 

'Bojim se pomisliti što bi se dogodilo da je Alicia popila metadon, mogla je umrijeti. Kontaktirala sam ljekarnu i rekla im što se dogodilo, na što su oni zatražili povrat metadona', ispričala je 39-godišnja Sharon.

'Mislila sam lijek odnijeti svom odvjetniku, no iz ljekarne su inzistirali da im ga vratim, čak su poslali osobu koja je došla u moju kuću po metadon', objasnila je.  

Metadon je zabunom dao zaposlenik lokalnog lanca ljekarni Alliance Pharmacy koji su Sharon ponudili tek 200 funti za kompenzaciju štete.

Liječnici kažu kako bi Alicia najvjerojatnije pala u komu da je uzela metadon. Najgori scenarij dogodio bi se kada bi djevojčica od količine lijeka prestala disati.

'Sigurnost naših pacijetana uzimamo vrlo ozbiljno i poduzimamo čvrste korake kako bi minimalizirali bilo kakve incidente', izjavio je glasnogovornik ljekarne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene