Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod prijetnjom tužbe

Deutsche Bank plaća 553 milijuna dolara SAD-u zbog fiskalnih prevara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najjača njemačka banka Deutsche Bank izvijestila je da je pristala isplatiti 553,6 milijuna dolara američkoj poreznoj upravi u zamjenu za odustajanje od tužbe zbog umiješanosti u fiskalne prijevare koje su se događale u razdoblju između 1996. i 2002.

Istragom američkog pravosuđa nastojalo se ustanoviti u kojoj je mjeri Deutsche Bank sudjelovala u raznim transakcijama fiskalne prirode, ostvarenim u korist klijenata u razdoblju između 1996. i 2002', stoji u priopćenju njemačke banke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Ilustracija Šok u zraku Zagrizao hranu, a zbog onoga što je osjetio sada tuži aviokompaniju: "Ozbiljno sam ozlijeđen"

U sve je bila umiješana filijala Deutsche Bank u SAD-u, Bankers Trust, koju je njemačka grupacija ponovno kupila 1999. Bankers Trust je pomagao klijentima u fiskalnim prijevarama.

'Deutsche Bank je zadovoljan da je ova istraga koja se odnosi na transakcije završene prije osam godine, sada završena', stoji u priopćenju. Od 2002. njemačka banka nastoji 'striktno poštovati zakon i raditi na jačanju etičkih kriterija', stoji također u priopćenju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene