Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvili zastavu

Desant na Krim! Ukrajinci se iskrcali na otetom poluotoku, objavljena dramatična snimka uništenja raketne baze

Napad na raketnu bazu na Krimu
Napad na raketnu bazu na Krimu Foto: Platforma X
Ukrajinske snage izvele su napad na Krim, objavljene su prve snimke snažnih udara.

Snage Glavne obavještajne uprave ukrajinskog Ministarstva obrane izvele su desant na Krim. Na poluotok koji je anektirala Rusija iskrcali su se njihovi pripadnici te su razvili ukrajinsku zastavu. U napadu je sudjelovala i ukrajinska mornarica kao i zrakoplovstvo.

Prema službenim informacijama operacija je započela oko pet sati ujutro i još uvijek traje. Potvrdio je to i Andrij Jusov, predstavnik Glavne obavještajne uprave. "Naši pripadnici su se iskrcali na poluotok u sklopu specijalne operacije", rekao je Jusov, koji je potvrdio da su akciju izveli pripadnici mornarice potpomognuti zrakoplovstvom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve zbog Ukrajine Rusija otvoreno zaprijetila hrvatskim susjedima: "Vi ste nam neprijatelji!"

Tvrdi da su dosad ispunili sve zadaće te da na ukrajinskoj strani nema gubitaka, ali da je ruska strana pretrpjela velike gubitke u ljudsvu i tehnici. "Specijalna operacija se nastavlja, još nećemo iznijeti sve detalje", rekao je Jusov.

 

 

Rusi se zasad nisu oglasili o ovom napadu. 

 

 

Na društvenim mrežama su objavljene snimke iskrcavanja, ali i nekih drugih dijelova ove operacije. Između ostalog, objavljena je i dramatična snimka uništenja raketne baze moćnih sustava S-400. 

Pročitajte i ovo Dmitrij Utkin Prigožinova desna ruka Tko je bio Dmitrij Utkin? Zloglasni Wagner po njemu je dobio ime, tijelo oslikao nacističkim tetovažama

Prema nekim izvorima, eksplozije su se čule na području sela Maiak na Krimu, a tvrdi se da su u tim napadima sudjelovale zračne snage. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene