Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ajme meni nije mi dobro

'Depresivnog' šefa mafije pustili na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski mafijaški boss, osuđen zbog ubojstva 13-godišnjeg dječaka, čije je tijelo nakon zločina rastvorio u kiselini, pušten je iz zatvora nakon što se požalio da je – depresivan.

Odluka koja je omogućila 'kumu' Salvatoreu 'Vitu' Vitaleu, pripadniku Cosa Nostre, izlazak iz zatvora na temelju 'suosjećanja' razgnjevila je žrtve organiziranog kriminala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bombaška kampanja Italija: Mafijaški boss niječe vezu s Berlusconijem Slika nije dostupna Berlusconija optužuju, on uhićuje Novi udarac mafiji dok se Berlusconija povezuje s njom

Mafijaš je bio dio bande koja je u studenom 1993. otela 11-godišnjeg Giuseppea Di Mattea, kako bi zaplašili njegovog oca, bivšeg gangstera koji je postao policijski doušnik.

Oni su dječaka držali duže od dvije godine kako bi prisilili njegovog oca da povuče priznanje koje je dao na policiji. Kada im to nije uspjelo, zadavil isu dječaka golim ruakma i rastvorili njegovo tijelo u kiselini kako bi se riješili dokaza.

Vitale, koji je nabavio kiselinu, proglašen je krivim i osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

No, sud je prihvatio argumente odvjetnika da Vitale pati od dijabetesa, depresije i klijenuti srca te da ga više ne bi trebalo držati iza rešetaka.

Nakon što je sud na temelju suosjećanja odlučio da ga se pusti, mafijaš se vratio u Palermo, a udruženje žrtava mafijaškog nasilja je sudsku odluku proglasilo 'sramotnom'.

'Kriminalci koji su osuđeni na doživotne kazne zatvora, a koji se potom razbole, trebali bi se liječiti u bolnici i vratiti se u zatvor nakon što im se popravi zdravstveno stanje', rekla je glasnogovrnica udruženja Giovanna Maggiani Chelli.

Slični bijes javnosti prošle se godine sručio na sud nakon što su pustili još jednog od šefova Cosa Nostre, 53-godišnjeg Giacoma Maurizia Ienija, koji je iz zatvora prebačen u kućni pritvor, također zbog depresije. Srećom, ta je odluka opozvana u veljači ove godine i Ieni se vratio u zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene