Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spontani homoseksualci

'Današnje društvo je pedofilsko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski nadbiskup Dadeus Grings izjavio je kako današnji adolescenti spontano postaju homoseksualci, te su im potrebne dobre smjernice, a dodao je i to da je današnje društvo uvelike pedofilsko.

Konzervativni svećenik, koji je nedavno na biskupskoj konferenciji izjavio kako se čitava nesreća današnjeg društva ogleda u seksualnim skandalima koji potresaju Rimokatoličku crkvu, ovoga puta je istakao kako je je najveći problem današnjeg društva to što je – pedofilsko.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije

'Današnje društvo je pedofilsko i u tome je problem. Ljudi lako padaju u to, no dobar je znak činjenica da je došlo do javnog optuživanja', rekao je Grings za list O Globo.

Ovakav komentar nadbiskupa dolazi baš u vrijeme kada Crkvu potresaju seksualni skandali i samo tri tjedna nakon što je Tarcisio Bertone, visoki dužnosnik Vatikana, tijekom konferencije u Chileu rekao kako su seksualni skandali povezani s homoseksualizmom, a ne s celibatom.

Inače, Grings je na čelu jedne od najvećih biskupija u Brazilu, Porto Alegre, i u kojoj ima više katolika nego u bilo kojoj drugoj biskupiji, a također je i tajnik Katoličkog sveučilišta Rio Grande do Sul.

Brazilski nadbiskup osudio je zlostavljanja i seksualne skandale koji potresaju Crkvu, ali je dodao kako policija ne bi trebala biti uključena u sve to već bi se svećenici trebali interno kažnjavati.

'Za crkvu bi bilo prilično neobično da sama podiže optužnice protiv svojih sinova', izjavio je.

Otac Geraldo Martins glasnogovornik Brazilske biskupske konferencije, nije mogao potvrditi navode O Globoa, jer kaže da Grings o tome nije govorio na samoj konferenciji nego na marginama sastanka.

Nadbiskup je za O globo objasnio i koliko je važno pomoći djeci da izbjegnu homoseksualizam.

'Znamo da adolescenti spontano postaju homoseksualci. Dječaci se igraju s dječacima, djevojčice s djevojčicama', rekao je. 'Ako nema dobog vodstva, to tako ostane. Pitanje je: Kako ćemo odgojiti našu djecu da se odaju spolnosti koja je ljudska i prikladna?'

Grings je dodao kako prihvaćanje homoseksualnosti u društvu utire put i prihvatljivosti pedofilije. 'Kad se seksualnost trvijalizira, jasno je da će to utjecati na sve slučajeve. Homoseksualnost je kjedan od takvih slučajeva. Prije homoseksualci nisu o tome govorili. Štoviše, zbog toga su bili diskrimnirani', kaže nadbiskup.

'Kad počnemo govoriti da imaju prava, prava na javno okupljanje, vrlo skoro ćemo zaključiti da takva prava imaju i pedofili', raspričao se nadbiskup, koji je već otprije poznat po kontrovezrnim komentarima.

Tako je 2003. tvrdio da je u Holokaustu ubijeno samo milijun ljudi, iako se velika većina povjesničara salaže da je broj stradalih bliži 6 milijuna. Grings se zbog toga kasnije ispričao.

No, i prošle je godine uspio naljutiti brazilske židove nakon izjave u jednom magazinu kako je 'u Holokaustu poginulo više kršćana od Židova, ali se to ne zna jer Židovi kontroliraju svjetske medije'.

Kasnije je za Associated Press izjavio kako je tom izjavom pokušavao govoriti u ime milijunâ ne-židovskih žrtava nacizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene