Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Intenzivni kontakti'

Dačić šef pregovaračkog tima za Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić bit će šef pregovaračkog tima Srbije u razgovorima o rješenju za Kosovo.

U srbijanskom pregovaračkom timu bit će i neki od ministara čiji se resori odnose na glavna pitanja o kojima će se pregovarati, među ostalima i ministrica energetike, razvoja i okoliša Zorana Mihajlović, piše Srbijanski 'Blic', pozivajući se na krugove bliske srbijanskom premijeru i uredu visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, koja će imati glavnu posredničku ulogu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

>> Dačić: Stav Europske Komisije vodi k zatvaranju dijaloga s Prištinom

Diplomatski krugovi u Bruxellesu tvrde da su uredi Catherine Ashton, srbijanskih predsjednika i premijera Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, te kosovskog premijera Hashima Thacija 'u intenzivnim kontaktima', kao i da je Nikolić 'dao do znanja kako želi da se kosovsko pitanje riješi već u prvoj godini mandata ove vlade'.

Nakon susreta s Catherine Ashton na marginama Opće skupštine UN u New Yorku, Tomislav Nikolić je rekao da Beograd za razgovore s Prištinom treba odrediti šefa pregovaračkog tima s najviše političke razine, nagovijestivši time kako bi na čelu srbijanskog tima mogao bi biti premijer Ivica Dačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene