Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta rezervirano

Dačić: 'Očekujem da Međunarodni sud pravde uistinu bude sud pravde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'S obzirom da s hrvatske strane nije bilo političke volje da se tužbe zajednički povuku, proces pred sudom u Hagu bio je jedino rješenje,', kazao je Dačić.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da je nemoguće predvidjeti presudu Međunarodnog suda pravde povodom optužbi Srbije i Hrvatske za genocid.

Izricanje presude pratite u utorak od 10:00 uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr-u. Specijalnu emisiju Presuda za genocid vodit će Marija Miholjek, a uživo u program uključivat će se Ivana Petrović iz Haaga, Mislav Bago s Markovog trga i Andrija Jarak iz Beograda. 'Očekujem da će Međunarodni sud pravde uistinu biti sud prave', rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare. Dodao je kako će presuda biti kraj procesa koji traje već 15 do 20 godina.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Pupovac: 'Zločini, razaranja i etnička čišćenja su počinjeni, ali genocida, na sreću, nije bilo'

'S obzirom da s hrvatske strane nije bilo političke volje da se tužbe zajednički povuku, proces pred sudom u Hagu bio je jedino rješenje, i na tu presudu ne postoji pravo žalbe', izjavio je Dačić.

Ponovivši da Srbija osuđuje ratne zločine, Dačić je naglasio da 'svi trebaju nastaviti s procesuiranjem svih optuženih za ratne zločine', piše Blic.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene