Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da pomognu gospodarstvu

Grad koji je u škole uveo obavezno učenje kineskog jezika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financijska kriza u Portugalu je uzrokovala nezaposlenost od 17 posto, a portugalsko gospodarstvo jedno je od onih koje je kriza najviše uzdrmala. Sao Joao da Madeira, grad od 20.000 stanovnika došao je na zanimljivu ideju kako bi pomogao gospodarstvu.

Sao Joao de Madeira, grad na sjeveru Portugala uveo je obavezno učenje kineskog jezika (mandarinskog) za 8-godišnjake i 9-godišnjake kako bi ojačao njihovu konkurentnost na rastućem kineskom tržištu. U gradiću sa samo 20.000 stanovnika smještene su brojne tvornice obuće, a vlasti smatraju kako će poznavanje mandarinskog olakšati proboj na kinesko tržište, javlja RT.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna istražuje se uzrok smrti Misteriozna smrt srbijanskog veleposlanika u Lisabonu: Pao s litice pokušavajući uslikati selfie? Slika nije dostupna Nedaleko Lisabona Zrakoplov se srušio pa sudario s kamionom, petero ljudi poginulo

'Kineski je ključ koji će otvoriti vrata najvećeg svjetskog tržišta', kazala je Dilma Nantes, gradska savjetnica za obrazovanje.

Preko 11 milijuna domova diljem Europe zjape prazni

Kina je najveći svjetski proizvođač obuće pa tako se u toj zemlji svake godine proizvede 10 milijardi pari. Ipak, Kina je sklona obući iz Portugala u kojem je izvoz sa 10.000 pari 2011. porastao na čak 170.000 u 2013. godini.

Financijska kriza u Portugalu je uzrokovala nezaposlenost od 17 posto, a portugalsko gospodarstvo jedno je od onih koje je kriza najviše uzdrmala. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene