Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad zrakoplova Germanwingsa

Crne kutije su detaljno pregledane - Sad je sve jasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Detaljni pregled dviju crnih kutija iz zrakoplova Germanwingsa koji se prije mjesec dana srušio u francuskim Alpama jasno dokazuju da je kopilot namjerno srušio letjelicu, izjavio je u srijedu njemački ministar prometa Alexander Dobrindt.

Sad je savršeno jasno da je 27-godišnji kopilot Andreas Lubitz namjerno aktivirao komande, izjavio je Dobrindt na sastanku parlamentarnog odbora za promet u Berlinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lagao na sve strane Curi sve više detalja o Lubitzu - no motiv je i dalje zagonetka Slika nije dostupna Nesreća u Alpama Tragedija jedne obitelji - u padu aviona poginule žene iz tri generacije, sve istog imena

Lubitz je namjestio brzinu i smjer. I uređaj za snimanje zvuka kao i uređaj za registriranje podataka o letu "uvjerljivo ukazuju" na njegovu kompetentnost i prisebnost, rekao je ministar.

Uklonjeni svi ostaci, uklanjaju se i otrovi, ali motiv ostaje nepoznanica

Dobrindt je najavio pokusni let tijekom svibnja rutom kojom je letio unesrećeni zrakoplov Germanwingsa kako bi se razjasnila preostala pitanja. Među njima su i snimljeni zvukovi za koje nije pronađeno objašnjenje na uređaju za registriranje podataka.

"Relativno brzo" bit će objavljeno privremeno izvješće o letu, s nekoliko tjedana zakašnjenja, ali u propisanom roku od godinu dana, rekao je ministar.

Dobrindt je zajedno s Carstenom Spohrom, predsjednikom uprave Lufthanse, podnio izvješće parlamentarnom odboru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene