Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dragi Bože, griješio sam

Pogledajte aplikaciju za ispovijed na iPhoneu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolička Crkva u posljednje vrijeme sve više pažnje pokazuju novim načinima komunikacije s vjernicima. Posljednji primjer je pokretanje programa 'Ispovijed' napravljenog za iPhone.

Aplikacija se prodaje preko iTunesa za dva dolara, a kao što joj ime govori, vjernike vodi kroz ispovijed. Opisana je kao 'savršena pomoć za svakog pokajnika', a odobrena je od visokih crkvenih dužnosnika u SAD-u, ali i Velikoj Britaniji, donosi BBC.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

>> Papa pozvao katolike da budu aktivni na internetu

'Ispovijed' korisnicima nudi savjete i smjernice kao pomoć u obavljanju sakramenta. Omogućuje im i priznavanje svojih grijeha, a omogućuje im i ispitivanje savjesti na temelju osobnih čimbenika ko što su dob, spol i bračno stanje. No, bez obzira na ovaj to što je Crkva ovaj program odobrila, njegova namjera nije da u potpunosti zamijeni osobnu ispovijest.

'Ovaj program potiče korisnika da razumije svoje postupke i njihov grijeh, a zatim posjete svećenika za odrješenje. Želja nam je da pozovemo katolike da se u vjeru uključe i kroz digitalne tehnologije', rekao je kreator ove aplikacije Patrick Leinen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene