Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štede, proizvode i čuvaju okoliš

Crkva na solarni pogon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna crkva u SAD-u odlučila uštedjeti i pokazati ekološku osviještenost istovremeno. kako bi uštedjeli na računu za struju i smanjili emisiju ugljika, ugradit će solarne panele na krov.

Godišnji budžet za energetske troškove crkve South Congregational Church u Amherstu, u saveznoj državi Massachusetts, iznosi između 16.000 i 20.000 dolara. Otud je i potekla ideja za štednjom te traženjem mogućnosti za proizvodnju vlastite energije, prenosi portal wwlp.com.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

U projekt postavljanja panela, navedena će crkva utrošiti čak pola milijuna dolara, prikupljenih tijekom kampanje donacija, koja je trajala pune četiri godine. no, neće se samo ugrađivati paneli, već će dio novca otići i u obnovu eksterijera i interijera crkve.

Ugradit će 150 solarnih panela i promijeniti prozore na crkvi, kao i izolaciju. Samo od novih prozora i poboljšane izolacije, izračunali su kako će uštedjeti čak 40 posto na budžetu za grijanje i klimatizaciju prostorija crkve. Solarni paneli anulirati će potrošnju električne energije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene