Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pastafarijanstvo

Crkva Letećih Špageti Čudovišta ne može postati službena vjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crkvu Letećih Špageti Čudovišta 2005. je osnovao Bobby Henderson, američki apsolvent fizike. Religija je bazirana na natprirodnom biću od špageta i mesnih okruglica.

Austrija je donijela presudu: crkva Letećih Špageti Čudovišta neće dobiti status službeno priznate vjere u toj alpskoj državi.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Austrijski ured za vjerska pitanja je zahtjev vrhovnog austrijskog 'pastafarijanca' Philipa Sagera odbio, ustvrdivši da se ta vjera ne može povezati ni sa kojom već postojećom vjerom u zemlji.

Austrijski mediji podsjećaju kako je 'pastafarijancu' Niki Almu, liberalnom zastupniku nakon trogodišnjeg čekanja 2011. izdana službena vozačka dozvola s fotografijom na kojoj na glavi ima cjedilo za špagete.

Crkvu Letećih Špageti Čudovišta 2005. je osnovao Bobby Henderson, američki apsolvent fizike kao oblik protesta protiv odluke vlasti da se dopusti predavanje o 'inteligentnom stvaranju svemira' kao alternativi evolucijskom nastanku.

FOTO Dječaku u haljinama zabranili ulazak u crkvenu igraonicu

Ovaj 24-godišnji 'prorok' religiju je bazirao na natprirodnom biću od špageta i mesnih okruglica, nazvao ju pastafarijanstvo i zahtijevao jednako vrijeme u učionicama kao i kršćanstvo.

'Sveta riječ' brzo se proširila pa tako danas ta crkva ima tisuće sljedbenika, uglavnom unutar studentskih kampusa diljem Europe.

Pastafarijanci slave svaki petak kao sveti dan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene