Jedan 82-godišnji muškarac u Južnoj Koreji imao je srčani udar nakon što se počeo gušiti komadom "žive hobotnice" ili san-nakji, lokalne delicije koja se sastoji od svježe odsječenih i još uvijek migoljivih pipaka.
Vlasti vatrogasne postaje u Gwangjuu, gradu u blizini južnog vrha zemlje, primile su izvješće u ponedjeljak ujutro da je komad san-nakjia zapeo u grlu čovjeka.
Kad su hitne službe stigle na lice mjesta, čovjek je imao srčani zastoj, a oni su izvršili oživljavanje, rekao je dužnosnik. No bilo je neuspješno.
San-nakji se odnosi na malu hobotnicu koja se nareže i poslužuje sirova, a često se jede u obalnim područjima Južne Koreje ili na lokalnim tržnicama.
Riječ o jednom od najopasnijih jela na svijetu. Nakji je vrsta male hobotnice koja se služi u korejskim restoranima i ribarnicama. Pipci hobotnice uklanjaju se dok je još uvijek živa, tako da se njezini mali udovi još uvijek kreću na vašem tanjuru kao hrpa crva, piše CNN.
Opasni dio dolazi kada osoba pokuša progutati jedan pipak jer se on može zalijepiti za obraze ili grlo, pri čemu je opasnost od gušenja poprilično velika. Svake godine san-nakji ubije oko šest ljudi u Koreji.
-
Buktinja
FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove
-
Iz minute u minutu
Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru
-
Herojski pothvat!
Utrčao u vodu da spasi čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku: "Bio je u šoku, nije reagirao, a brzo se dizala razina vode"