Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čovjek koji se ne može udebljati. Zanima vas zašto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi maštaju o konzumiranju finih i kaloričnih jela i da pritom ne dobiju ni kilograma više. John Perry jede što god stigne, a ne može se udebljati. Kako?

Tijelo Johna Perryja, 59-godišnjeg Britanca iz Ilforda, proizvodi šest puta više inzulina nego je potrebno te se stoga ne može udebljati unatoč tome što u sebe unosi velik broj kalorija.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Problem debljine u Hrvatskoj - 2 Istraživanje Europske inicijative Svako treće dijete u Hrvatskoj ima ozbiljan zdravstveni problem: Adekvatno ga ne prepoznaju ni roditelji ni liječnici obiteljske medicine

Perry redovito jede svu hranu koju bi trebali izbjegavati da se ne udebljamo - čips, čokoladu, junk food, ali njegova je težina stabilna - 75 kilograma.

Rekao je da je kao dječak bio bucmast, ali s 12 godina masnoća se rastopila gotovo preko noći. Liječnici su pomislili da odbija jesti ili da ima čir na želucu. Isprva je počeo jesti više kako bi dobio na težini, ali to mu nije pomoglo.

'Bio sam toliko mršav da mi je bilo neugodno u svlačionici prije treninga skinuti se i obući dres. Počeo sam jesti mnogo čokolade misleći da ću tako dobiti na težini, ali nisam se nikako mogao udebljati'', ispričao je Perry.

Liječnici su ga testirali desetljećima kako bi otkrili što nije u redu. Nedavno su došli do spoznaje da njegovo tijelo proizvodi šest puta više inzulina od prosjeka. Kažu da bi ovo stanje moglo biti 'raj za ljubitelje mršavosti'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene