Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvije i pol godine

FOTO Pripreme za posljednje putovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Složena operacija izvlačenja kruzera, najveća u povijesti, počela je u rujnu prošle godine.

Kruzer Costa Concordia koji se još u siječnju 2012. godine nasukao kod talijanskog otočića Giglio kreće na svoje posljednje putovanje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plesačica iz Moldavije Zanosna plavuša priznala: Bila sam ljubavnica kapetana Kukavice! Slika nije dostupna Sve će otkriti DNK analiza U olupini Costa Concordije pronašli ostatke dvoje nestalih?

Kako je objavio Euronews, u tijeku su posljednje pripreme kako bi Costa Concordia sutra bila spremna plovidbu do luke Genova u koju bi trebala stići za tjedan dana. Složena operacija izvlačenja kruzera, najveća u povijesti, počela je u rujnu prošle godine. 

Više od 80 posto brod teškog 114,5 tisuća tona završit će u starom željezu. 

VIDEO Jezive snimke unutrašnjosti potopljene Costa Concordije

Istraga o nesreći i uzrocima kako je kruzer završio u plitkim vodama oko otočića Giglio još traje. Kapetan Costa Concordie Francesco Schettino optužen je za ubojstvo iz nehaja jer se pod njegovim nadzorom brod nasukao, a među prvima je napustio mjesto nesreće.

On je priznao da je napravio određene propuste, ali tvrdi kako ne može samo on biti odgovoran za nesreću u kojoj je poginulo 32 ljudi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene