Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višestruko ubojstvo iz nehaja

Costa Concordia: Nastavlja se suđenju kapetanu Schettinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetanu Francescu Schettinu nastavlja se suđenje za višestruko ubojstvo iz nehaja, napuštanja broda i štete nanesene okolišu.

Na ročištu zakazanom za danas analizirat će se nalazi vještaka, a kapetana još nazivaju i "najomraženijim čovjekom u Italiji". Schettino nije dao izjavu nakon dolaska u sudnicu.

Suđenje se nastavlja tjedan dana nakon uspravljanja olupine Concordie, uspješne i zahtjevne operacije koja je trajala dvadesetak sati i koju je cijela Italija doživjela kao zadovoljštinu nakon ponižavajućeg brodoloma.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

>>Slučaj Costa Concordia: Kapetanu oduzeta dozvola za plovila

Petero kapetanovih suoptuženika u srpnju se nagodilo sa sudom i dobilo blaže kazne, od dvije godine i deset mjeseci do godine i šest mjeseci zatvora za više ubojstava iz nehata.

Schettino je bio izuzet iz takve presude pošto je tužiteljstvo dalo negativno mišljenje.

Kruzer težak 114.500 tona kojim je zapovijedao Schettino, udario je o podmorsku hrid i djelomično potonuo. Na brodu je bilo 4229 ljudi, među kojima 3200 turista. Schettino je odgovoran zbog približavanja obali i nepravodobne evakuacije a njegovi odvjetnici misle da se sva odgovornost ne može pripisati samo njemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene