Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za umorstvo iz nehaja

Slučaj Costa Concordia: Kapetanu oduzeta dozvola za plovila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francescu Schettinu, kapetanu kruzera Costa Concordia koji je ovoga tjedna uspravljen nakon što je u siječnju 2012. doživio havariju ispred toskanske obale, oduzeta je dozvola za upravljanje plovilima, objavio je talijanski tisak.

Talijanski ministar prometa Maurizio Lupi još je krajem lipnja ili početkom srpnja potpisao uredbu o oduzimanju dozvole Schettinu, a odluka je objavljena ovoga tjedna. Schettinova želja da ponovno preuzme zapovjedništvo broda time će ostati neispunjena.

Protiv kapetana kruzera od srpnja se vodi sudski postupak zbog optužbe za umorstvo iz nehaja, izazivanje štete na okolišu i napuštanje broda u nevolji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivio smrt 32 osobe Kriv je! Bivši kapetan Costa Concordije pravomoćno osuđen na 16 godina zatvora Slika nije dostupna Kapetan nasukanog kruzera 'Nisam bježao, spotaknuo sam se i upao u čamac za spašavanje'

>> Blago Costa Concordije: Evo što krije 'utroba' potopljenog kruzera

Costa Concordia je 13. siječnja 2012. udarila u hrid nekoliko metara od otoka Giglia i nagnula se, pri čemu je poginulo 32 putnika. Kapetan Schettino je napustio brod dok su putnici još bili na njemu i nije se vratio unatoč pozivima lučkih vlasti da to učini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene