446769
446769
446769
446769
446769

Concept_One Mate Rimca 'rasturio' perjanicu 'propetog konjića'

  • , 16.08.2016., 14:48
  • Autor:
  • komentara

Concept_One Mate Rimca i njegove tvrtke Rimac Automobili, još jednom je impresionirao automobilistički svijet, a ovog puta, doslovce je za doručak "pojeo" jedan od najjačih superautomobila na tržištu.

 
 
 
 
Utrka LaFerrarija i Concept_One (Screenshot: YouTube)
Utrka LaFerrarija i Concept_One (Screenshot: YouTube)

Britanski vozač utrka koji ima i svoj YouTube kanal, Archie Hamilton, htio je isprobati koliko je zapravo brz taj Concept_One, tvrtke Rimac Automobili iz Hrvatske pa je za početak protiv njega postavio Teslin model P90D u "ludom modu" (čitaj najjačem) te "obrisao pod" s njim.

Ipak, ruku na srce, Teslin model niti je rađen za trkaće piste, niti ima takvu aerodinamiku, jer je riječ o sedan izvedbi automobila, no Hamilton je htio vidjeti zapravo koji je automobil brži na samom startu. Isto tako, treba uzeti u obzir da je Teslin model osjetno teži od Rimčevog superautomobila, gdje P90D važe 2196 kilograma, nasuprot Conceptovih 1950 kilograma, što je gotovo 250 kilograma razlike, a to se svakako odražava i na ubrzanje i maksimalnu brzinu.

Tog je svjestan i sam Mate Rimac, koji ističe da to nije bila fer usporedba, no da je Teslin model ipak nešto najbliže po performansama Concept_One u svijetu električnih automobila. Rimac priznaje i da Teslin model ima impresivne performanse pri nižim brzinama.

Obzirom na sve te razlike, i što se samog starta tiče, iako je izbugio, Teslin model se pokazao vrlo živahnim na startu i razlika nije bila toliko osjetna na startu kao kod idućeg suparnika, koji nosi ime automobilističkog diva i sinonim je već desetljećima za superbrze i superluksuzne superautomobile. Naravno, riječ je o Ferariju.

Hamilton je sjeo u model LaFerrari kako bi se uvjerio ima li razlike između njega i Concept_One. Da vam dalje ne kvarimo doživljaj, pogledajte video i vidite kako je završio taj sraz.

Prije same utrke, Hamilton je rekao da "ako moram staviti novac na nekoga, LaFerrari mora onda pobijediti. Sigurno mora". Mi ćemo reći, dobro da se nije kladio. Pogledajte video.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se