Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smatraju se dijelom NOB-a

Članovi četničkog pokreta nisu više izjednačeni s partizanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud Srbije ocijenio je neustavnom uredbu Vlade Srbije od 17. lipnja 2005. prema kojoj se članovi Ravnogorskog pokreta smatraju sudionicima NOB-a.

Prema ovoj odluci članovima Ravnogorskog pokreta uskraćeno je pravo na borački dodatak, osobnu invalidninu, dodatak za njegu i pomoć, ortopedski dodatak, pravo na liječenje u toplicama na trošak države, pravo na ortopedska i druga pomagala, piše beogradski Danas.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

>> Hrvatski antifašisti ogorčeni pokušajem rehabilitacije Draže Mihailovića

No, oni i dalje imaju pravo na mirovinu i profesionalnu rehabilitaciju. Nije im uskraćeno ni pravo na dobivanje Ravnogorske spomenice 1941.

Do 31. srpnja, kada je bio krajnji rok za dobivanje Spomenice, podneseno je oko 3.000 zahtjeva, neslužbena je informacija. Veliki problem za dobivanje spomenice za mnoge predstavlja nedostatak dokumenata kojima bi dokazali da su zaista bili članovi Ravnogorskog pokreta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene