Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužio vlast za korupciju

Član kuvajtske kraljevske obitelji pritvoren zbog tvitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je pustila člana kuvajtske kraljevske obitelji Al-Sabah nakon nekoliko dana pritvora, zbog toga što je na twitteru optužio vlasti za korupciju i tražio političke reforme.

Kuvajtske vlasti pritvorile su Šeika Mešala al-Malika Al-Sabaha u četvrtak, rekao je Anvar al-Rašid, glavni tajnik Zaljevskoga foruma za građanska društva.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

>> Uhićen nakon što je na Twitteru vrijeđao proroka Muhameda

Kuvajt ima jedan od otvorenijih političkih sustava u Perzijskome zaljevu, ali glava vladajuće obitelji, emir Šeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah u političkim pitanjima ima glavnu riječ.

Izabrani parlamentarci i medijski komentatori često napadaju vladu i utjecajne članove vladajuće obitelji, ali emira je zabranjeno kritizirati.

'(Šeik Mešal) nesretan je zbog stanja u Kuvajtu i u kraljevskoj obitelji... Na Twitteru je govorio o korupciji. To su teške poruke od nekoga tko je član kraljevske obitelji. Zato su ga uhitili', rekao je Rašid.

'Da ja govorim poput njega, nitko ne bi slušao, jer sam ja običan Kuvajćanin, ali kad to dođe iz kraljevske obitelji, to ih onda boli', dodao je. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene