Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon najave rezanja subvencija

Čitavo selo prešlo na solarnu energiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čitavo selo u Velikoj Britaniji ugradilo je solarne panele na krovove kuća ususret najavi britanske vlade kako će srezati subvencije na proizvodnju električne energije solarnim putem.

Mještani Aspleya odlučili su preduhitriti najavu Vlade, a industrija upozorava kako bi ukidanje subvencija za solarnu energiju ugrozilo taj sektor i radna mjesta koja on omogućuje, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Zapravo je u javnost procurio dokument iz britanske vlade u kojem se predlaže rezanje subvencija za ugradnju solarnih panela za 50 posto, s 1.200 na ispod 650 funti. Brzo se oglasilo nadležno ministarstvo i pojasnilo kako dokument u pitanju nije niti precizan, niti konačan.

'Izgleda da se Vlada priprema okrenuti leđa zaposlenima, industriji i zajednici te dati dati debelu potporu lobiju velikih energetskih kompanija, a sve to u vrijeme dok cijene potrošnje energije strelovito rastu', zaključio je Daniel Green, izvršni direktor tvrtke HomeSun, koja se bavi proizvodnjom i prodajom solarnih panela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene