Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čile: Potraga za nacističkim zločincem počela incidentom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednog od najpoznatijih lovaca na naciste, direktora Centra Simon Wiesenthal Ephraima Zuroffa, nisu s dobrodošlicom dočekali u Čileu. Potraga za jednim od najtraženijih nacističkih zločinaca Aribertom Heimom počela je incidentom.

Efraim Zuroff poznat i kao posljednji lovac na naciste stigao je u mirni grad na jugu Čilea Puerto Mont. Dočekao ga je bijesni građanin. 

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

'Nema nikakvog razloga da ljudi dolaze ovdje i nekažnjeno špijuniraju. Zašto se umjesto toga ne brinu što se događa s palestincima u Izraelu. To je genocid', vikao je građanin.

'Ubio je sam stotine ljudi. Zašto? Jer je nacist, a oni su bili Židovi, ili komunisti', odgovorio je na to Ephraim Zuroff.

On je na tragu je je SS-ovcu i logorskom liječniku Aribertu Heimu, poznatom i kao Doktor Smrt. Optužen je za ubojstva stotina zatvorenika u konc logoru Mauthausen. Heim je operirao logoraše bez anestezije kako bi vidio koliko boli mogu podnijeti. Ubrizgavao im je i benzin, vodu ili otrov u srce. 

Za Heimom se traga više od pola stoljeća. Raspisana je i nagrada od pola milijuna dolara. Ako je živ Doktor smrt ima 94 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene