Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju se sukobim s policijom

Čile: Na prosvjedima za besplatno obrazovanje 113 uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 113 osoba je uhićeno tijekom sukoba čileanske policije, srednjoškolaca i studenata na prosvjedu u Santiagu na kojem je približno 4500 mladih zahtijevalo besplatno i kvalitetno javno školovanje, nakon što su zauzeli nekoliko školskih ustanova.

Nemiri 'su doveli do 113 uhićenja, 39 odraslih osoba i 74 maloljetnika, na različitim mjestima u Santiagu', priopćile su čileanske vlasti.

Pročitajte i ovo Obračun bandi u Haitiju nestašica goriva, nestašica hrane FOTO Barikade, spaljeni leševi, masovne otmice: Krvavi prosvjedi i obračuni bandi bjesne u otočnoj državi Prosvjedi u Čileu (Foto: AFP) - 1 Osam dana nasilja Više od milijun ljudi prosvjedovalo na ulicama: "Čile se danas promijenio, ovo je povijesni dan"

>> Strava: Čak 61 škola pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja djece

Među 4500 prosvjednika bili su većinom srednjoškolci ali i studenti koji su ih došli podržati. Zauzeli su ulice u nekoliko četvrti zahtijevajući poboljšanje javnog obrazovanja u Čileu, zemlji čiji je obrazovni sustav jedan od najskupljih i najnepravednijih na svijetu, prema različitim istraživanjima.

Zahtijevaju sudjelovanje države u financiranju studija kao i ustavno jamstvo o besplatnom i kvalitetnom javnom obrazovanju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene