Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ožujku zakazan termin

Chirac na sudu zbog korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu sudit će se iduće godine zbog korupcije, doznaje se na sudu.

Sedamdesetsedmogodišnji Chirac bit će prvi francuski predsjednik kojem će se suditi. Optužen je da je kao pariški gradonačelnik od 1977. do 1995. iskoristio svoj položaj i zapošljavao stranačke kolege. Najmanje 21 osoba primala je plaću iz gradskog proračuna, a zapravo je radila u stranci Pokret za Republiku (RPR).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Početak suđenja zakazan je za 7. ožujka i očekuje se da će trajati mjesec dana. Kako bi pokušao ograničiti razmjere suđenja, Chirac i stranka Savez za narodni pokret, nasljednica RPR-a, uplatila je Parizu 2,2 milijuna eura da bi se grad povukao iz slučaja kao tužitelj.

>> Zbog fiktivnog zapošljavanja Chirac pod istragom

Proglasi li ga sud krivim, Chirac bi mogao dobiti do deset godina zatvora i platiti kaznu od 150.000 eura. Chirac je bio francuski predsjednik od 1995. do 2007. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene