Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Češki predsjetnik predstavio nacrt za izlazak iz političke krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki predsjednik Vaclav Klaus izjavio je u Pragu da je šefovima pet parlamentarnih stranaka predstavio nacrt privremenog sporazuma radi izlaska iz sadašnje političke krize, točno pet mjeseci nakon parlamentarnih izbora u lipnju.


'Prvi put smo iznijeli takav sporazum u tom obliku i svi će šefovi stranaka raspraviti o njemu unutar svojih stranaka', kazao je Klaus novinarima ne navodeći detalje nacrta.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Slika nije dostupna Sa smiješkom je strpao u džep VIDEO: Češki predsjednik ukrao kemijsku

Novi sastanak predviđen je za utorak 'kako bi se znalo hoćemo li moći ili ne slijediti taj put', izjavio je predsjednik, u okviru razgovora sa šefovima desnog ODS-a, CSSD-a, Demokršćanske unije, Zelenih i Komunističke stranke.

Sve velike političke odluke blokirane su nakon parlamentarnih izbora koji su podijelili donji dom u dva bloka jednakih snaga. 

ODS, Demokrašćani i Zeleni raspolažu zajedno sa 100 glasova unutar donjeg doma s 200 mjesta, jednako kao CSSD i Komunistička stranka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene