Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cerar:

'Potrebno je jedinstvo da se ne ponovi migracijska kriza'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez pojačane sigurnosti i kontrole migracijskog toka u Europskoj uniji će se nastaviti postavljanje unutarnjih granica, upozorio je pred današnji summit EU-a u Bratislavi slovenski premijer Miro Cerar koji zahtijeva više koordinacije i suradnje zbog potencijalnog ponavljanja lanjske izbjegličke krize u Europi.

"Ako ne uvedemo učinkovitu kontrolu na vanjskim granicama, nastavit će se s postavljanjem unutarnjih granica što će štetiti međusobnoj suradnji i ekonomiji i nećemo se moći koncentrirati na druge teme kao što su gospodarski rast i smanjenje nezaposlenosti", kazao je Cerar novinarima, a prenose slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Wagnerovi plaćenici "Situacija postaje opasnija" Opasno upozorenje poljskog premijera: "Borci skupine Wagner mogli bi kao migranti pokušati ući u EU"

Prema riječima slovenskog premijera, EU u tom pogledu treba definirati zajedničke točke jer napredovati može samo ako je jedinstvena i to bi već danas u Bratislavi trebalo demonstrirati.
Cerar nije isključio ni potrebu zajedničke europske obrambene politike, kad se radi o migracijskim pritiscima, ali kako je dodao i o kriznim žarištima u susjedstvu Europe.

Tijekom lanjske i proljetne migracijske krize Slovenijom je migrantskom rutom prema sjevernim zemljama prešlo više od pola milijuna migranata i izbjeglica, a kako bi se zaštitila od nekontroliranog vala i poslala poruku odvraćanja potencijalnih migrantskih valova Cerarova je vlada postavila žičane barijere na trećini svoje granice s Hrvatskom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene