Obavijesti Video Pretražite Navigacija
39 mrtvih u Iraku

Čekali isplatu plaće pa poginuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 39 ljudi je ubijeno, a više od 40 ih je ranjeno u napadu bombaša samoubojice na pripadnike sunitske milicije koji su u predgrađu Bagdada čekali isplatu plaće, objavilo je iračko ministarstvo unutarnjih poslova.

Bombaš samoubojica raznio se među pripadnicima milicije ‘Sahva’ (Sinovi Iraka), sunitskih boraca koji su nekoć surađivali s Al-Kaidom, ali su se 2006/07. okrenuli od te terorističke mreže i priključili se američkim snagama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Tko bi to drugi bio nego Al Kaida' U samoubilačkom napadu na policajce novake 42 mrtvih Slika nije dostupna Ubijeno 38 osoba Al-Kaida preuzela odgovornost za napade u Iraku

Oko 80 pripadnika milicije poredalo se ispred ulaza u bazu iračke policije u četvrti Radvanija i čekalo isplatu plaća kada im je pristupio napadač i raznio se. Eksplozija u Radvaniji dogodila se uslijed političkog spora nakon izbora u ožujku koji nisu dali uvjerljivog pobjednika, pa vlada još nije osnovana.

>> Irak: U požaru hotela 29 mrtvih

Islamistički pobunjenici povezani s Al-Kaidom koriste politički vakuum do kojeg je došlo zbog neuspjeha sunitskih, šijitskih i kurdskih frakcija da formiraju vladu i nakon izbora izveli su niz napada. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene