Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide do pola milijarde

Čeka nas epidemija: Već sad boluje 382 milijuna ljudi, a brojka će samo rasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ove bolesti diljem svijeta boluje 382 milijuna ljudi, a predviđa se da bi u naredna dva desetljeća od nje oboljeti oko pola milijarde ljudi.

Dijabetes postaje globalna epidemija, upozoravaju stručnjaci. Procjenjuje se da je 2013. godine od te bolesti bolovalo 382 milijuna ljudi, a u narednih 20 godina očekuje se porast od 55 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Ilustracija U SUSJEDSTVU Otkriveno kako je devetero djece oboljelo od danas gotovo zaboravljene bolesti: Liječenje traje od tri do šest mjeseci

Samo 10 posto ljudi od dijabetesa je oboljelo još u djetinjstvu što znači da 90 posto oboljelih pati od dijabetesa tipa 2 koji nastaje zbog nepravilne prehrane i premalo kretanja.

To posljedično vodi i do kardiovaskularnih problema, bolesti bubrega, očiju te ostalih organa. I da - sve se to može spriječiti kad bismo htjeli.

Može li ovaj lijek zaustaviti epidemiju pretilosti?

Problem je najizraženiji u zemljama u razvoju te kod srednje razvijenih držav, prenosi Daily Mail.

'Važno je upozoriti na sve negativne posljedice koje šećerna bolest ostavlja na zdravlje kao i pokazati što ona radi ekonomijama diljem svijeta. Zdravstvo troši ogromne novce za liječenje bolesti koja se u većini slučajeva može spriječiti', kažu stručnjaci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene