Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush prihvatio usporedbu ratova u Iraku i Vijetnamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush prihvatio je u intervjuu TV mreži ABC, usporedbu rata u Iraku s ratom u Vijetnamu, odnosno Tet ofenzive iz 1968. koja je odlučujuće utjecala na ishod Vijetnamskog rata, s današnjom eskalacijom nasilja u Iraku u kojoj je od 1. listopada ubijeno 70 američkih vojnika i na stotine iračkih civila.


Na pitanje slaže li se s tvrdnjom kolumnista "The New York Timesa" Georgea Staphanopulosa da ja sadašnja situacija u Iraku istovjetna onoj od prije 40 godina u Vijetnamu, Bush je odgovorio potvrdno.

Pročitajte i ovo Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva" Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

"On bi mogao biti u pravu. Svakako je nasilje intenzivirano, a idemo prema izborima", rekao je Bush. "Oni nam cijelo vrijeme nastoje nanijeti dovoljno štete da bismo otišli", rekao je Bush i naglasio kako ne može zamisliti okolnosti pod kojima bi se američke snage povukle iz Iraka.

Predsjednik Bush poručio je demokratima uoči izbora za Kongres 7. studenoga, kako bi povlačenje iz Iraka bilo ravno predaji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene