Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush prihvatio Boltonovu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush prihvatio je ostavku veleposlanika SAD-a pri Ujedinjenim narodima Johna Boltona, objavila je u ponedjeljak Bijela kuća.

- Predsjednik Bush prihvatio je nerado ostavku Johna Boltona, izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow, izvijestila je TV mreža MSNBC.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan "Oni ne žele mir" Erdogan žestoko napao Izrael: "Hitlera bi učinili ljubomornim svojim genocidnim metodama" Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska

Nakon što nije uspio osigurati potvrdu Senata za svoje imenovanje, Bolton je podnio ostavku koja će stupiti na snagu s istekom njegova privremenog mandata u siječnju sljedeće godine.

Demokrati i neki republikanci blokiraju Boltonovu kandidaturu u Odboru za vanjsku politiku Senata već dulje od godinu dana.
Kako ni u sadašnjem sazivu Senata s republikanskom većinom nije uspio osigurati podršku, još je manje vjerojatno da bi to uspio u siječnju s novim demokratskom većinom, ocjenjuje MSNBC News.

Predsjednik Bush je u ljetnoj stanci u radu Kongresa, u kolovozu 2005. privremeno imenovao Boltona veleposlanikom pri UN-u, a to imenovanje istječe sljedećeg siječnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene