Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush: Postojanje Izraela razlog za optimizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush rekao je da 60 godina postojanja demokratskoga Izraela u srcu Bliskoga istoka razlog za optimizam i nadu u demokratske reforme diljem te regije.

Prema Bushevim riječima, 'ono što se dogodilo ovdje, moguće je svuda', iako je u vrijeme osnutka Izraela teško bilo predvidjeti takav ishod.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Slika nije dostupna Kritika sirijskog predsjednika: 'Obama je pasivan u pokretanju bliskoistočnog mirovnog procesa'

Američki je predsjednik to rekao u srijedu u Jeruzalemu na sastanku s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom.

Bush smatra da je Izrael prosperitetna zemlja nade i najavljuje nastavak američke potpore 'svojem najsnažnijem savezniku i prijatelju na Bliskome istoku'. Prema riječima američkoga predsjednika, 'važno je razgovarati o budućnosti punoj nade'.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir Shimon Peres složio se s Bushevim optimizmom u vezi s bliskoistočnim mirovnim sporazumom i dodao da Izraelci žele surađivati s Palestincima, jer im, rekao je 'mi nismo neprijatelji'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene