Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Merkel zadovoljna

Bundestag podupire pristupne pregovore sa Srbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački Bundestag izglasao je stajalište o Srbiji u kojemu podržava početak pregovora s Beogradom, s time da bi se datum pregovora mogao donijeti u siječnju 2014. pod uvjetom da se normalizacija odnosa s Kosovom dokaže do summita EU-a u prosincu.

'Veseli me to što će se na sastanku Vijeća Europske unije govoriti o mogućem početku pregovora o ulasku Srbije u Europsku uniju', izjavila je u Bundestagu njemačka kancelarka Angela Merkel.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

>> 'Diplomatski šamar Hrvatskoj?', 'Kancelarka kvari Hrvatskoj slavlje', 'Hrvatska umjesto da slavi, sramoti'!

'Nema sumnje, Srbija i Kosovo su posljednjih mjeseci postigli odlučujući napredak u normalizaciji odnosa. Ali, isto tako, nema sumnje da se postignuti sporazum mora provesti. Tek nakon potvrde o provedbi... u prosincu može se sazvati prva konferencija o pristupanju u siječnju 2014. godine', rekla je Merkel, prenosi Deutsche Welle.

Istaknula je da se proces normalizacije mora nastaviti te da prije pristupanja Srbije Europskoj uniji mora doći do potpune normalizacije odnosa između Srbije i Kosova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene