Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Snimio sam tajne dokumente'

Špijun: Otkrit ću tajne o Vatikanu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špijun koji je za obavještajnu službu komunističke Bugarske radio u Vatikanu najavio je u ponedjeljak da će uskoro objaviti knjigu s tajnama iz Vatikana.

"Društvo će u knjizi doznati mnoge takozvane vatikanske tajne", rekao je za novinsku agenciju Focus 69-godišnji Božidar Dimitrov, povjesničar i bivši agent tajne službe.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Chinook helikopteri Rusija zaostaje Amerika nikad nije prodala više oružja: Među najvećim kupcima i jedna balkanska država

Dimitrov tvrdi da je za bugarsku tajnu službu radio u Vatikanu od 1974. do 1990. i da je u Apostolskoj knjižnici skupio tajne materijale.

Njemački špijun SAD-u predao preko 200 strogo povjerljivih dokumenata

Njegova bi se knjiga trebala pojaviti za nekoliko dana. Dimitrov je trenutačno ravnatelj Nacionalnog povjesnog muzeja u Bojani, u blizini Sofije.

Nakon pada Željezne zavjese ostao je politički aktivan, sredinom 2009. napustio je postkomunističku Bugarsku socijalističku stranku i pridružio se GERB-u, (Građani za europski razvitak Bugarske), stranci desnog centra.

Do 2011. je bio ministar bez resora, ali je zbog špijunske prošlosti morao odstupiti s dužnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene