Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlak iskočio iz tračnica

Otkriven uzrok strašne željezničke nesreće u Španjolskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najtežu željezničku nesreću u Španjolskoj u nekoliko posljednjih desetljeća, kada je prošle godine poginulo 79 ljudi, uzrokovali su prevelika brzina i činjenica da strojovođa nije kočio na vrijeme, stoji u izvješću ministarstva javnih radova.

Vlak je 24. lipnja prošle godine iskočio iz tračnica i udario u zid u predgrađu Santiaga de Compostele na sjeveru zemlje, u trenutku kada je zavoju prilazio više nego dvostruko većom brzinom od dopuštene.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj''

Regionalni sud u Galiciji, koji vodi istragu o tom slučaju, uzet će u obzir izvješće ministarstva, objavljeno u srijedu na internetskim stranicama.

Strojovođu Francisca Garzona optužnica tereti za ubojstvo po 79 točaka, a jedanaest bivših visokih dužmosnika javnih željeznica Adif optuženo je jer nisu odgovarajuće zajamčili sigurnost putnika.

"Nesreću je uzrokovala prevelika brzina...i zato što osoblje koje je upravljalo vlakom nije poštivalo pravila", stoji u konačnom izvješću istražnog povjerenstva, koje je dio ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene