Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown: Zaustavljeno širenje slinavke i šapa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown rekao je danas da je širenje slinavke i šapa zaustavljeno te da je bolest ograničena na samo mali dio Engleske, iako je u tijeku analiza uzoraka iz mogućeg novog žarišta bolesti nekoliko kilometara udaljenog od mjesta na kojem se ona prvi put pojavila.

Vijest o mogućem novom žarištu potaknula je bojazni da se virus širi unatoč strogim mjerama poduzetim radi njegova suzbijanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Poljoprivrednik o kojem je riječ izjavio je ipak kako je uvjeren da njegove životinje nemaju slinavku i šap, a britanski dužnosnici vjeruju da se bolest nije proširila izvan Surreyja gdje se prvi put pojavila prošli tjedan.

"Ograničili smo bolest na ograničeno područje ove zemlje", rekao je Brown.

"Rizik od njezina širenja izvan ovog područja malen je, ako ne i zanemariv."

Glavna veterinarka Debby Reynolds rekla je da bi prema zaključku privremenog epidemiološkog izvješća "bolest mogla biti ograničena na područje Surreyja".

Britansko ministarstvo za okoliš, hranu i ruralna pitanja objavilo je ranije da životinje ubijene iz opreza u srijedu na farmi unutar zaštićene zone oko prvog žarišta nisu imale slinavku.

Farma se nalazila pored jednog ili dva imanja na kojem je stoka bila pozitivna na tu opasnu bolest.

Od pojave bolesti ubijeno je više od 500 životinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene