Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi smo pred velikom katastrofom'

BiH: Povlačenje vode moglo bi trajati mjesecima, raste broj mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u poplavama u Bosni i Hercegovini povećan je na 23 nakon što su u Domaljevcu u Bosanskoj posavini te u Doboju u subotu pronađena tijela još dvije utopljene osobe.

Načelnik Domaljevca Željko Josić potvrdio je tijekom dana kako je to ujedno druga osoba za koju je potvrđeno da je izravna žrtva poplava koje su zahvatile tu općinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čekaju pomoć države Voda duboka i do nekoliko metara sve je odnosila: 'Ne znam ni sam od kuda početi' Slika nije dostupna Poplave 2014 Vodostaj Save kod Županje pao za 34 centimetra, voda se povlači

Ranije je potvrđeno kako je u poplavama na teritoriju Republike Srpske smrtno stradalo 18 osoba dok se troje utopilo u Federaciji BiH.

Iako se vodostaj Save uz Bosansku posavinu nastavlja snižavati izlivena voda sporo se povlači a u nekim dijelovima Domaljevca i dalje je visine i do tri metra.

'Ako nemate zaštitnu opremu riskirate opasnost za sebe i one koje će vas spašavati'

'Mi smo pred velikom katastrofom', kazao je Josić za TV Federacije BiH (FTV) upozorivši kako bi se na prirodno povlačenje vode moglo čekati mjesecima.

BiH: Pronađeno još jedno tijelo u Doboju

U Doboju je u subotu pronađeno još jedno tijelo mlađeg muškarca za kojega je utvrđeno kako se utopio u poplavi koja je prošlog tjedna pogodila taj grad pa je ukupni broj žrtava ove katastrofe u Bosni i Hercegovini povećan na 23.

Policija Republike Srpske u subotu navečer je u priopćenju potvrdila kako je ponađeno tijelo Marka Čakarevića (41) iz mjesta Kožuhe kod Doboja koji je do sada smatran nestalim.

Policija traga za još jednim muškarcem u Doboju čija je obitelj prijavila nestanak.

Istodobno se pokazalo kako je najviše smrtno stradalih bilo upravo u Doboju gdje se utopilo ukupno 11 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene