Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Istraga će trajati mjesecima: Još bi predmeta i lokacija moglo biti kontaminirano novičokom

Scotland Yard (Foto: AFP)
Scotland Yard (Foto: AFP) Foto: Afp
Nakon što je pronađena bočica pronađena u srijedu identificirana kao izvor trovanja para u engleskom gradu Amesburyju, britanska je policija izvijestila u subotu kako postoji mogućnost da je još predmeta, ali i lokacija kontaminirano novičokom.

Scotland Yard objavio je da je tijekom pretrage doma Charlieja Rowleya (45), koji se nalazi u kritičnom stanju u bolnici, pronašao više od 400 predmeta.

Pročitajte i ovo Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr) Vruće u Europi Nezapamćeno ljeto: Suše pogađaju Veliku Britaniju, Švedskom haraju nezapamćeni požari Theresa May (Foto: AFP) Novi ministar Britanska premijerka May imenovala novog ministra vanjskih poslova nakon ostavke Borisa Johnsona

Znatan broj tih predmeta mogao je biti izložen djelovanju novičoka, rekla je policija, te dodala da bi istraga mogla trajati više mjeseci.

Rowleyju i njegovoj partnerici Dawn Sturgess (44) pozlilo je 29. lipnja. Sturgess je umrla u bolnici prošli tjedan.

Policija je rekla i kako ne može isključiti mogućnost da su kontaminirane i druge lokacije na tom području.

Stručnjaci su u petak potvrdili da je novičok bio prisutan u bočici pronađenoj u Rowleyevom domu. Nejasno je otkud je bočica došla i kako je tamo završila.

Amesbury je gradić koji se nalazi 13 kilometara od Salisburyja gdje su početkom ožujka u besvjesnom stanju pronađeni bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći Julija Skripalj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene