Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon gotovo četiri tjedna bez rezultata

Britanska podmornica pridružila se potrazi za nestalim Boeingom 777

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska podmornica stigla je u Indijski ocean kako bi pomogla u potrazi za nestalim zrakoplovom na letu MH370 koja nije dala rezultata gotovo četiri tjedna nakon nestanka Boeinga dok se u srijedu očekuje dolazak malezijskog premijera na australsku obalu.

Podmornica HMS Tireless stigla je u zonu koja se pretražuje i "moći se pridonijeti naporima lokaliziranja aviona zahvaljujući naprednoj sposobnosti potrage pod vodom", objavila je Kraljevska mornarica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za nestalim Boeingom 777 Australski premijer: Možda ćemo tražiti dugo, ali mi ćemo to i činiti Slika nije dostupna 'Nema preživjelih' Kina sumnjičava: 'Dajte dokaze da je zrakoplov na dnu oceana!'

Brodovi, avioni i helikopteri sudjeluju u operacijama od tajanstvenog nestanka Boeinga 777 Malaysia Airlinesa, s 239 osoba, 8. ožujka. No, to je prvi put da se šalje podmornica.

Let MH370: 'Posljednje riječi ipak nisu bile 'U redu, laku noć', nego...'

Britanski brod HMS Echo također treba stići u zonu kako bi dopratio brod australske mornarice Ocean Shield koji je napustio Perth u ponedjeljak navečer sa sondom od 35 kilograma pričvršćenom na kraj kabla za hvatanje akustičkih emisija crnih kutija.

Ocean Shield se očekuje krajem tjedna u zoni gdje su uočeni mogući ostaci aviona, gotovo na isteku krajnjeg roka (30 dana) trajanja baterija crnih kutija Boeinga 777.

Malezijski premijer Najib Razak sletjet će u srijedu navečer u Perth gdje se koordinira potraga na moru. Susrest će se s australskim kolegom Tonyjem Abbottom i koordinatorom potrage Angusom Houstonom, bivšim šefom australske vojske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene