Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika obljetnica

Kovanica od 6 tisuća eura: Britanija predstavila kolekciju kovanica posvećenu slavnom filmskom junaku

Kovanica iz kolekcije posvećene Jamesu Bondu
Kovanica iz kolekcije posvećene Jamesu Bondu Foto: Afp
Royal Mont, državna britanska kovnica novca, u srijedu je predstavila seriju kovanica posvećenih kolekcionarima i ulagačima s likom slavnog britanskog špijuna Jamesa Bonda kojim obilježava 60 godina tog filmskog junaka koji je postao britanski brand.

Nova serija kovanica "nudi ljubiteljima tajnog agenta 007 priliku da kupe kovanice iz ograničene edicije ili da ulože u plemenite metale, zlato ili srebro", navodi u priopćenju Royal Mont koji je predstavio sedam novih kovanica.

Svaka od njih prikazuje poznatu scenu iz sage o tajnom agentu po desetljećima. Prva kovanica posvećena je 60-im godinama i prikazuje scenu u kojoj Bond, a tada ga je glumio Sean Connery, sjedi u žirokopteru Little Nellie, u filmu "Samo dvaput se živi" (1967.)

Pročitajte i ovo Most Drava Botovo Jedan od najvećih projekata Pogledajte kako izgleda novi željeznički most preko Drave: Vlakovi će ga prelaziti brzinom od 160 kilometara na sat

Logo "007" uz pištolj otisnut je na rubu kovanice u stilu 60-ih godina.

Ostatak serije bit će predstavljen do kraja ove i u 2024. godini.

Najniža cijena je 14,50 funti (17 eura) za kovanicu od kupronikla (slitina bakra i nikla), a najviša 5.305 funti za kovanicu od 62 grama zlata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene