Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doista neuračunjiv

Breivik neće kazneno odgovarati za smrt 77 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Breiviku će se suditi kao neuračunljivoj osobi te tužitelji ne mogu tražiti zatvorsku kaznu. Kazna će mu biti liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Norveško tužiteljstvo izvijestilo je danas kako će Anders Behring Breivik odgovarati za ubojstvo 77 osoba na otoku Utoya i ispred zgrade Vlade u Oslu, ali da neće dobiti zatvorsku kaznu budući da je psihički neuračunljiv, javlja The Telegraph.

Pročitajte i ovo Suđenje braći Mamić i ostalima Nastavlja se Svjedok na suđenju Mamićima: "Odluke o kupnji i prodaji igrača donosio je Zdravko" Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu Sve se istražuje Otkriven motiv ubojstva poznate grafičke dizajnerice: Zašto je ubojica majci dvoje djece prerezao vrat?

To znači da će Breivik kaznu odležati u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.

'U ovoj fazi optužnice, nemamo uvjete tražiti zatvorsku kaznu', kazao je državni tužitelj Tor-Aksel Busch . - No, da bude jasno, tijekom suđenja tužiteljstvo će imati pravo ukoliko to bude potrebno zatražiti zatvorsku kaznu ili maksimalnu kaznu od 21 godinu zatvora - dodao je. Breiviku će se suditi kao neuračunljivoj osobi, međutim to bi se moglo promijeniti ako se otkriju nove činjenice u vezi s njegovim mentalnim zdravljem. Suđenje počinje 16. travnja.

Na posljednjem ročištu Breivik je ponovno odbio odgovornost za pokolj te čak zatražio da mu se dodijeli vojni 'orden časti' te da ga se pusti na slobodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene