Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bio je to fijasko'

Breikov cilj bio je pobiti cijelu norvešku vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški ekstremist Anders Behring Breivik u četvrtak je na suđenju objasnio da je namjeravao pobiti cijelu norvešku vladu bombom teškom gotovo jednu tonu koju je postavio u četvrt gdje se nalaze ministarstva.

'Glavni (mi) je cilj bio pobiti cijelu norvešku vladu, uključujući i premijera', rekao je Breivik četvrtog dana suđenja.

Desničarski ekstremist Breivik postavio je 22. srpnja 2011. kombi s 950 kilograma eksploziva u podnožje nebodera od 17 katova u kojem je ured norveškog premijera Jensa Stoltenberga.

Predsjednik vlade u tom trenutku nije bio u zgradi, ali je stradalo osam ljudi, zaposlenika i prolaznika na ulici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> Breivik igrao ratne igrice kako bi se uvježbao za napade

Kad je čuo da se neboder nije srušio i da je stradala tek jedna osoba, kako je javljeno odmah poslije eksplozije, Breivik je to ocijenio 'fijaskom' i uputio se na otok Utoeyu gdje se održavao skup mladeži vladajuće norveške stranke lijevog centra i, pucajući iz vatrenog oružja po svemu što se miče, ubio 69 ljudi. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene