Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže njegovu pomoć

Oteo joj i ubio majku pa se 54 godine kasnije zbližio s njezinom kćeri: "Zapravo je olakšanje razgovarati s njim"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nizamodeen Hosein sa svojim je bratom oteo pogrešnu ženu te je kasnije optužen za ubojstvo. Nakon 54 godine zbližio se s obitelji žrtve te im želi pokazati gdje je zakopano njezino tijelo, a tvrdi i da nije ubijena, nego da je umrla od srčanog udara.

Deportirani ubojica Nizamodeen Hosein (75) želi se vratiti u Veliku Britaniju da bi kćeri svoje žrtve pokazao gdje je zakopano tijelo njezine majke prije 54 godine.

Hosein je imao je 22 godine kada su on i njegov stariji brat Arthur oteli Muriel McKay, ženu direktora novina za koju su tražili otkupninu od milijun dolara.

Braća su kasnije uhvaćena i osuđena na doživotni zatvor zbog ubojstva, ali tijelo McKay nikada nije pronađeno.

Zamijenili McKay s Murdochovom suprugom

Otmičari su McKay zamijenili s Annom Murdoch, tadašnjom suprugom australskog novinarskog magnata Ruperta Murdocha.

Suprug Muriel McKay također je bio Australac te je bio zamjenik Anne Murdoch, što je očito zbunilo otmičare.

Hosein se navodno zbližio s obitelji nestale McKay te im želi otkriti gdje su zakopani njezini ostaci.

Pisao je britanskom ministarstvu unutarnjih poslova tražeći da ukine nalog za njegovu deportaciju koja mu još uvijek brani ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo. Njegov brat Arthur umro je u zatvoru 2009. godine.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Kadrovska premetaljka Grbin: ''Anušiću treba dati godišnju nagradu za skidanje gaća", Anušić: "Ja sam timski igrač"

"Priznajem svoju umiješanost u otmicu i smrt Muriel McKay, pokušavam pomoći njezinoj kćeri Dianne da locira njezino tijelo. Vjerujem da sam jedina živa osoba koja zna gdje je Murielino tijelo i volio bih da se njezino tijelo pronađe prije nego što umrem", napisao je Hosein.

Nakon što je godinama odbio objasniti slučaj, Hosein sada tvrdi da McKay nije ubijena, nego da je umrla od srčanog udara na farmi u Hertfordshireu gdje su je braća zatočila.

Kako navodi, uspaničio se i zakopao njezino tijelo iza farme u blizini sela Stocking Pelham. Detektivi su prošle godine pretražili dio polja u blizini kuće, no obitelj McKay tvrdi da su kopali na krivom mjestu.

Hosein kaže da je uvjeren da će se točno sjetiti gdje je zakopao tijelo McKay, iako se teren dosta promijenio od otmice 1969. godine. U tome mu je odlučila pomoći obitelj McKay, koja je naručila računalno generirane slike da bi se precizno prikazale promjene na farmi.

Pročitajte i ovo Ilustracija povezuju ih s Hezbolahom Velika racija u Njemačkoj: Stotine policajaca upalo u više od 50 objekata, love pomagače terorista

Preko videopoziva Hosein i kći McKay, 82-godišnja Dianne, izmjenjivali su tople pozdrave, piše Sky News.

"Zdravo, Nizame, Dianne je. Kako si?", "Zdravo, Dianne, bolje nakon što te vidim", rekli su na početku razgovora.

"Jako mi je teško govoriti o tome jer je prilično bolno, ali ako možete doći i pomoći nam pronaći moju majku, bili bismo vam zahvalni", poručila je Dianne, na što je Hosein odgovorio da je voljan i spreman pomoći.

"Teško je bilo toliko godina ne imati s kime razgovarati, bez tragova i nade da će se ikada pronaći njezino tijelo. Zapravo je olakšanje razgovarati s njim", istaknula je Dianne, koja vjeruje da je ovo posljednja prilika da pronađe tijelo svoje majke.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene