Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljeno pleme u srcu Manhattna

Otac ih je 14 godina držao zaključane u stanu. Mislili su da je Batman stvaran.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko zna koliko bi dugo ova za današnje vrijeme nesvakidašnja priča ostala unutar četiri zida da jedan od braće nije uspio pobjeći.

Sedmero braće Angulo, šest mladića i jedna djevojka, živjeli su s roditeljima u socijalnom stanu na Manhattanu u New Yorku, ali u 14 godina niti jednom nisu izašli na ulice grada.

Bhagavan (23), Govinda i Narayana (22), Mukunda (20), Krisna (18), Jagadesh (17) i njihova sestra Visnu te majka Susanne bili su zaključani u stanu. Samo je 'pater familias', otac Oskar, imao ključ. Alkoholičar iz Perua, gdje ga je njihova majka Susanne upoznala i dovela u SAD, teški je paranoik koji je vjerovao da će New York 'kontaminirati' njegovu djecu.

Ona nisu išla u školu; poduku su dobivali od majke, ali najviše su o vanjskom svijetu 'učili' iz filmova. Tako da je, naravno, njihova slika svijeta bila potpuno 'hollywoodska'. Pogledali su više od 5000 filmova, a svoju su stvarnost kreirali prema omiljenim likovima poput Batmana čiji su kostim napravili od omota žitarica i prostirki za yogu.

I tko zna koliko bi dugo njihova priča ostala unutar četiri zida da jedan od braće nije uspio pobjeći nakon čega su se i ostali ohrabrili. U jednom takvom izlasku na Petoj aveniji primijetila ih je režiserka Crystal Moselle.

'Svi su imali sunčane naočale i izgledali kao da su iz Reservoir Dogsa. Kao nekakvo pleme, samo ne tamo negdje s ruba svijeta već s ulica Manhattna', ispričala je redateljica čiji je dokumentarni film o obitelji Angulo, The Wolfpack, osvojio glavnu nagradu na Sundance film festivalu prošlog mjeseca, piše Daily Mail.

Naime, nakon što je nabasala na ezoteričnu braću, polako je uspjela pridobiti njihovo povjerenje i ući u dom Angulovih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ilustracija zbog ocjena "Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti": Majka osuđena jer je sinu slala uznemirujuće poruke

Ratni reporter poginuo u prometnoj nesreći u New Yorku

'Iznenađujuće su bistri. Ne znaju nikoga izvan njihove obitelji. Svoju maštu o izvanjskom svijetu hranili su filmovima Tarantina, Scorcesea i Christophera Nolana. Braća su najnježnija, najznatiželjnija i najpronicavija bića koja sam ikad upoznala, što znači da je bar nešto u toj obitelji dobro napravljeno', kazala je redateljica.

Nakon otkrića slučaja, djeca su ipak dobila psihijatrijski tretman i teško se nose s onim što im je otac napravio. I dalje sva šestorica braće žive u zajedničkom stanu, jedino je sestra, koja je i najstarija, odselila.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene