Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijelaz u Bosanskom Brodu

Uhićeno pet policajaca u BiH: Naplaćivali ilegalan prelazak preko državne granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosanskom Brodu je uhićeno pet službenika Granične policije Bosne i Hercegovine. Sumnja se na korupciju.

Pet policajaca granične policije uhićeno je u petak ujutro u Bosanskom Brodu tijekom interne kontrole. Sumnja se na koruptivne aktivnosti.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Akcija je provedena uz aktivnosti Centralnog istražnog ureda Granične policije i Tužiteljstva BiH, javlja Avaz.

Uhićeni policajci bit će tijekom dana privedeni u Sarajevo. Klix doznaje da su osumnjičeni za omogućavanje ilegalnog prelaska državne granice za novčanu naknadu. Prelasci su se događali preko graničnog prijelaza.

Istragom je bila obuhvaćena cijela smjena na Graničnom prijelazu Bosanski Brod, a policajci su novac uzimali i od državljana BiH i od stranih državljana.

"Osim pretresa osumnjičenih policajaca Granične policije BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod koje su koristili osumnjičeni policijski službenici", priopćeno je iz Granične policije BiH.

U pretresu je pronađena određena količina novca, za koji se sumnja da potječe upravo iz kaznenog djela koje im se stavlja na teret.

"Pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koji uoče ili o tome imaju korisna saznanja", pozvao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti tijekom kraćeg razdoblja je bio blokiran promet na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene