293904
293904
293904
293904
293904

Upoznajte Bosanku koja je POMELA političku scenu Iowe! A tek joj je 26!

  • , 09.07.2013., 10:12
  • Autor:
  • komentara

Anesa Kajtazović s deset je godina došla u SAD kao izbjeglica iz BiH, a danas ima zavidnu političku karijeru u Waterloou (Iowa).

 
 
 
 

Anesa Kajtazović iz Bosne i Hercegovine ostvarila je zavidnu političku karijeru u SAD-u. U Waterloo u američkoj saveznoj državi Iowa došla je s obitelji iz izbjegličkog kampa u BiH, 1997. godine, kada je imala 10 godina, stoji na njezinoj internetskoj stranici Anesa for Iowa House

>>Osam stvari koje rade upješne osobe!

Rekla je da su joj motivacija za uspjeh u životu bili roditelji koji su se borili i teško radili kako bi njoj i njezinoj mlađoj sestri dali priliku da ostvare svoj Američki san.

Anesa je bila veoma aktivna u studentskoj zajednici, sudjelujući u mnogim organizacijama. Tijekom stažiranja 2006. godine naučila je kako funkcionira demokracija u SAD-u. Diplomirala je na Sveučilišta Northern Iowa.

Tijekom kampanje 2010. osobno je pokucala na 7.000 vrata i nazvala 2.000 glasača u svom distriktu kako bi ih motivirala da izađu na glasovanje i svoj glas daju njoj. Trud se isplatio jer je sa 24 godine, postala najmlađa žena izabrana u Iowi i jedina Amerikanka bosanskih korjena koja je dobila većinu glasova birača za parlament savezne države Iowe.

2012. ponovno je izabrana za zastupnicu parlamenta Iowe. Ima reputaciju jedne od najmarljivijih zastupnika i krenula je u kampanju za treći mandat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se