top box 1 test
293904
293904
293904
293904
293904

Upoznajte Bosanku koja je POMELA političku scenu Iowe! A tek joj je 26!

  • , 09.07.2013., 10:12
  • Autor:
  • 63 komentara

Anesa Kajtazović s deset je godina došla u SAD kao izbjeglica iz BiH, a danas ima zavidnu političku karijeru u Waterloou (Iowa).

 
 
 
 
Anesa Kajtazović (Foto: Facebook)
Anesa Kajtazović (Foto: Facebook)

Anesa Kajtazović iz Bosne i Hercegovine ostvarila je zavidnu političku karijeru u SAD-u. U Waterloo u američkoj saveznoj državi Iowa došla je s obitelji iz izbjegličkog kampa u BiH, 1997. godine, kada je imala 10 godina, stoji na njezinoj internetskoj stranici Anesa for Iowa House

Anesa Kajtazović (Foto: Facebook)

>>Osam stvari koje rade upješne osobe!

Rekla je da su joj motivacija za uspjeh u životu bili roditelji koji su se borili i teško radili kako bi njoj i njezinoj mlađoj sestri dali priliku da ostvare svoj Američki san.

Anesa je bila veoma aktivna u studentskoj zajednici, sudjelujući u mnogim organizacijama. Tijekom stažiranja 2006. godine naučila je kako funkcionira demokracija u SAD-u. Diplomirala je na Sveučilišta Northern Iowa.

Tijekom kampanje 2010. osobno je pokucala na 7.000 vrata i nazvala 2.000 glasača u svom distriktu kako bi ih motivirala da izađu na glasovanje i svoj glas daju njoj. Trud se isplatio jer je sa 24 godine, postala najmlađa žena izabrana u Iowi i jedina Amerikanka bosanskih korjena koja je dobila većinu glasova birača za parlament savezne države Iowe.

2012. ponovno je izabrana za zastupnicu parlamenta Iowe. Ima reputaciju jedne od najmarljivijih zastupnika i krenula je u kampanju za treći mandat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

11dbea2b24_60986325 Doznajte kome bi dug mogao biti oprošten (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar financija, kako je najavio, nastavlja raditi na rješenju za građane koji su u blokadi zbog duga od 10 tisuća kuna ili manje. Oni većinom duguju bankama ili telekomunikacijskim tvrtkama. Vladin tim je s njima održao sastanak. Načelni dogovor je postignut, dug će se opraštati, ali samo za tri vrste blokiranih građana.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se