Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krvavi napad

Bombaš samoubojica zabio se u policijsku patrolu: Poginulo najmanje devet policajaca

Poprište napada bombaša samoubojice u Pakistanu
Poprište napada bombaša samoubojice u Pakistanu Foto: Afp
Najmanje devet pakistanskih policajaca poginulo je u bombaškom napadu u provinciji Baločistan.

Bombaš samoubojica na motoru se zaletio u policijski kamion i aktivirao paklenu napravu koja je ubila najmanje devet policajaca, a sedam ih je ranjeno.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost, ali pretpostavlja se da iza njega stoje lokalni separatisti, koji su i ranije izvodili slične diverzije.

Mahmood Notenzai, šef lokalne policije, rekao je da su policajci napadnuti tijekom rutinske patrole. Ozlijeđeni su zbrinuti u lokalnoj bolnici. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavili istražitelji Bombaški napad na koncertu Ariane Grande u Manchesteru mogao se spriječiti

Pročitajte i ovo Napad u džamiji Probio sigurnosni kordon VIDEO/FOTO Horor u džamiji: Bombaš samoubojica se raznio i ubio najmanje 47 ljudi

U toj regiji, koja obuhvaća i dio Irana, djeluje Oslobodilačka vojska Baločistana, koja je proglasila neovisnost od vlasti u Islamabadu. Iako su vlasti tvrdile da su ugušile pobunu, nasilje još uvijek traje. Ranije su zabilježeni i napadi pakistanskih Talibana, kao i pripadnika Islamske države. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene