Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakao na zemlji

Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince

Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3
Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Afp
Aktualno Galerija Snimke uništenja u Gazi - 3 Snimke uništenja u Gazi - 3 Foto: Screenshot Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 1 Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 1 Foto: Afp Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 2 Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 2 Foto: Afp +0 Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Galerija 1/4 >>
Najveća funkcionalna bolnica u Gazi nalazi se pod opsadom u petak s bespomoćnim pacijentima i liječnicima, a izraelski ratni zrakoplovi gađali su Rafah, posljednje utočište za Palestince u enklavi, rekli su dužnosnici.

Izraelska vojska objavila je u četvrtak da je upad u bolnicu Naser bio precizan i ograničen i da imaju vjerodostojne informacije da se Hamasovi militanti ondje skrivaju i da su ondje držali taoce.

Ministarstvo zdravstva u Gazi priopćilo je u petak da je petero pacijenata u bolnici umrlo na intenzivnoj njezi od posljedica nestanka struje i prestanka opskrbe kisikom.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u petak da pokušava doći do bolnice Naser nakon izraelskog napada.

Pročitajte i ovo Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca

"Još uvijek ima kritično ozlijeđenih i bolesnih pacijenata u bolnici", rekao je glasnogovornik WHO-a Tarik Jašarević.

Ministarstvo zdravstva u Gazi priopćilo je ranije ovog tjedna da se u bolnici nalazi 10.000 ljudi, ali su je mnogi napustili u strahu od izraelskog napada.

Izraelske snage koje su upale u bolnicu Naser prisilile su žene i djecu da odu u rodilište, koje je pretvoreno u vojno područje. Žene nisu smjele unijeti svoje stvari, upozorile su zdravstvene vlasti.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture AFERA NA GEODETSKOM FAKULTETU Policija upala u Ministarstvo kulture, procurilo jedno ime: "Danas su provedene samo hitne dokazne radnje"

U međunarodnoj zajednici vlada sve veća zabrinutost da bi se humanitarna kriza u Gazi mogla naglo pogoršati ako izraelska vojska odluči krenuti s vojnom operacijom na grad Rafah na jugu Gaze. Ondje se sklonilo više od polovice stanovništva gusto naseljene enklave.

U izraelskom zračnom napadu pogođene su dvije kuće u Rafahu. Ubijeno je 10 ljudi, a nekoliko je ranjenih, rekli su zdravstveni dužnosnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene