Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boliviju pogodila najteža poplava u posljednjih 25 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovništvo bolivijske zapadne ravnice pogodila je najteža poplava u posljednjih 25 godina. Poginulo je najmanje 35 ljudi, a 69 tisuća ljudi ostalo je odsječeno od ostatka zemlje, a vlada priprema hitnu evakuaciju s poplavljenih područja.

Voda je odnijela dijelove autocesta pa stanovnici nisu u mogućnosti napustiti poplavljena područja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još 10 ih je ozlijeđeno Stravična nesreća u Boliviji: Autobus sletio u provaliju, poginule najmanje 34 osobe Evo Morales (Foto: AFP) žele okončati nestabilnost Bolivija donijela novi zakon o izborima koji brani Moralesu da se ponovno kandidira

Na sjeveroistoku pokrajine Beni utopilo se čak 22 tisuće grla stoke. Na televizijskim snimkama pokrajine Beni iz vode jedva vire krovovi kuća i vrhovi viših stabala. 

U susjednoj pokrajini Santa Cruz poplavljeno je više od 210 tisuća hektara obrađenih poljoprivrednih površina, što je oko 20 posto ukupnih obrađenih površina. 

Ujedinjeni narodi pozvali su u pomoć Japan, Francusku, Španjolsku, Italiju, Argentinu, Čile, Venezuelu, Peru, Brazil i Sjedinjene Države. 

Beni je jedan od najnižih bolivijskih pokrajina i u posljednjih nekoliko mjeseci pogođena je velikim kišama. 

Jedna od bolivijskih najvećih rijeka, Mamore, nabujala je i prepolovila zemlju na dva dijela. 

Ne padne li u skladu s očekivanjima razina vode tijekom vikenda postoji opravdana bojazan kako će voda ugroziti Trinidad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene